7 Ağustos 2012 Salı

KOLAY VE HIZLI POĞAÇA



Aniden canınız poğaça mı çekti yada yarım saat içinde misafiriniz mi gelecek işte çok kolay hızlı ve lezetli bir tarif

GEREKLİ MALZEME

Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı olacak kadar eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
Beyaz peynir
Dereotu veya maydanoz
Un
Karbonat
Tuz

YAPILIŞI 

Yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağına denk gelcek kadar eritilmiş margarini karıştırın. 1 çay bardağı yoğurt ve 1 yumurtanın akı ekleyerek sarısını üzeri için ayrın. Aldığı kadar un, karbonat ve bir tutam tuz ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilin. Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın.

İçi için beyaz peynir ve dereotu yada maydanoz katarak karışım hazırlayın. (Bu poğaçıyı istediğiniz başka iç malzemesiyle de yapabilirsiniz.)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak açın. İçine peynir ile hazırladığımız karışım koyarak midye şeklinde kapatın ve yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Üzerine  ayırmış olduğunuz yumartanın sarını sürün. İsterseniz üzerine susam ve çörekotu da ekebilirsiniz.

 Önceden ısıtılmış180 derecelik fırınada 15 -20 dakika pişirin 
Fırını önceden ısıtmazsanız pişme süresi 30 dakikayı buluyor

Afiyet olsun

2 yorum: