12 Mart 2013 Salı

KAŞARLI ISPANAK


 

 

 

Malzeme

1/2 kilo ıspanak
1 orta boy kuru soğan 


8 yemek kaşığı zeytin yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz

 

Yapılışı

Ispanakları iyice yıkayın. Ben yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletiyorum isterseniz siz de öyle yapabilirsiniz. Böylece hem topraktan tamamen arınıyor hem de mikroplardan. Sirkeli sudan çıkartınca yeniden bir sudan geçirin ve suyunu süzmeye bırakın. Bu arada soğanı soyun ve doğrayın.

Suyu süzüldükten sonra ıspanakları doğrayın. Bir tencereye 8 kaşık zeytin yağını koyun ve orta ateşte yağ ısınınca soğanı ekleyin.  Ara sıra karıştırarak rengi hafif değişene kadar pişirin. Daha sonra ıspanağı  ekleyin ara sıra karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ekleyin. Pişmesi yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. 

Pişirdiğiniz ıspanağı ısıya dayanıklı bir tepsiye alın. İsterseniz kaşarın bir kısmını ıspanağa ekleyerek karıştırın ve tepsiye yayın. Kalan kaşarı da tepsideki ıspanağın üzerine serperek 180 derece fırında 15-20 dakika kaşar eriyip hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. Ben yumurtalısını yapıyorum da, kaşarlısı da gayet güzel görünüyor. Deneyeceğim...
    Selen

    YanıtlaSil