Malzeme
Hamur İçin
2.5 su bardağı un
2.5 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ay çiçek yağı
1/2 su bardağı ay çiçek yağı
3 yemek kaşığı su
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşıgı karbonat
tuz
Üstü İçin
150 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy domates
1 orta boy kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz
Yapılışı
Önce pizzamızın üst harcını hazırlayalım. Bunun için kıymamızı genişce bir kabın içine koyalım. Domates, kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı çok ince doğrayıp kıymanın üzerine ekleyelim (isterseniz doğramak için rondo kullanabilirsiniz).Karabiber ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Üst malzememiz hazır, bu karışımı bir kenara bırakıp hamurunu hazırlayalım.
2.5 bardak unu yoğurabileceğimiz bir kaba alarak ortasına bir çukur açalım. Bütün malzemeleri ekleyerek iyice yoğuralım. Hamurumuz hazır olunca orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayalım. İster el yardımıyla, ister oklava yada merdane ile açarak tepsimize hamuru yayalım. Mümkün olduğu kadar ince yaymaya çalışalım. Daha sonra hazırladığımız malzemeyi hamurun üzerine yayalım.
180 derece ısıtılmış fırının orta katında 30 - 40 dakika pişirelim.
Not: isterseniz bunu fırından aldığınız mayalı hamur ile de yapabilirsiniz. O zaman tam lahmacun tadında oluyor. Zaten üst harcı için yaptığımız hazırlık Gaziantep usulu lahmacunun malzemsi.
Afiyet Olsun
hımm harika görünüyor... biri pişirsede yesek
YanıtlaSil