29 Ocak 2013 Salı

MERCİMEK ÇORBASI




 


Malzeme (2 -3 kişilik)
1/2 bardak kırmızı mercimek 
1 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 ortaboy soğan
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Karabiber

Tuz
Kuru nane


Yapılışı 

Mercimeği ayıkladıktan sonra pişireceğiniz tencereye koyun ve yıkayın.
Patates, havuç ve soğanı soyuduktan sonra küçük parçalar halinde küp küp doğrayın. Bunlarıda mercimeğin üzerine ekledikten sonra tencereye 5 bardak ılık yada oda ısında su ekleyin. Tencerenin ağzını hafif aralık bir şekilde kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını yarıya kısın ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin. Ara ara karıştırarak mercimek iyice pişinceye kadar kaynatın. Eğer suyu azalırsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer kullanıyorsanız tatlandırmak için 1/2 bulyon da ekleyebilirsiniz.

Mercimek piştikten sonra tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra bir el blenderı yardımıyla iyice çırpın. Çorbanız sıcak olduğu için blenderı dikkatle kullanın. İsterseniz çorbanızı yerken limon ile tatlandırabilirsiniz.

Afiet Olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder